latinica  ћирилица
31/08/2016 |  15:26 ⇒ 16:39 | Аутор: РТРС

СИПА претреса просторије тужиоца Олега Чавке

Припадници СИПА-е претресају канцеларију и приватне објекте у власништву државног тужиоца Олега Чавке, преносе федерални медији.
Олег Чавка - Фото: dnevni avaz
Олег ЧавкаФото: dnevni avaz

Тужилац Чавка је осумњичен да је крао доказне материјале из предмета организованог криминала.

У току је његово саслушање у просторијама СИПА-е.

Како се сазнаје од извора блиских истрази, тужилац је осумњичен да је отуђио два мобилна телефона од којих је један у оквиру кривичног поступка одузет од Анеса Курбеговића, једног од оптужених у предмету Лутка.

Досадашњом истрагом је утврђено да је државни тужилац узео мобител из списа, те је, у касним ноћним сатима, убацивао своју СИМ картицу, на основу чега су и откривене његове злоупотребе.

Анес Курбеговић иначе посједује двојно држављанство и Србије и БиХ, рођен је у Пријепољу и одраније је познат као особа из криминалног миљеа.

Курбеговић је 2008. године осуђен пред Посебним одјељењем за организовани криминал Окружног суда у Београду на три године и два мјесеца затвора због оружаних пљачки у Србији и иностранству.

Група којој је припадао Курбеговић осуђена је за пљачке пумпи у Горњем Милановцу, Параћину и Зрењанину, спортских кладионица у Суботици и поште у Новом Саду, као и разбојништва у Аустрији, Швајцарској и БиХ.

Курбеговић је ухапшен и 2009. у Сарајеву, али је након 15 дана притвора пуштен да се брани са слободе.

Тужилаштво БиХ: Активности у вези са злоупотребама тужиоца Чавке

Тужилаштво БиХ спроводи одређене активности и одлучно је да се супротстави свим облицима незаконитости и злоупотреба, без изузетака, па и ако се ради о запосленом ове правосудне институције, саопштено је данас поводом информације у вези са претресом канцеларија тужиоца Олега Чавке.

"Тужилаштво БиХ је институција која ради у складу са законом и свако незаконито поступање појединаца биће процесуирано", наводи се у саопштењу ове правосудне институције.

Из Тужилаштва БиХ напомињу да у овом тренутку, у интересу предмета не могу давати додатне информације нити коментаре.

Извор: РТРС/Срна