latinica  ћирилица
31/08/2016 |  14:10 ⇒ 14:12 | Аутор: СРНА

Чордаш: Потписани уговори за изградњу осам станова за повратнике у Котор Варошу

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш потписао је у Котор Варошу уговоре за изградњу осам станова са повратничким породицама хрватске националности.Чордаш очекује да ће стамбени објекти бити изграђени до почетка наредне године у оквиру Пројекта реконструкције стамбеног фонда /Саудијски развојни програм-САФ/.
Потписивање уговора у Котор Варошу - Фото: СРНА
Потписивање уговора у Котор ВарошуФото: СРНА

"Захваљујући одличној сарадњи са начелником општине Котор Варош Далибором Вучановићем успјели смо убрзати реализацију овог пројекта вриједног 233.000 КМ, ради рјешавања проблема повратника", истакао је Чордаш.

Вучановић, који је присуствовао потписивању уговора, нагласио је да је ресорно министарство у посљедњих неколико година уложило око 4,5 милиона КМ у ову локалну заједницу.

"Наша је обавеза да учествујемо у изради документације и техничкој подршци, али и да пратимо реализацију свих пројеката на подручју општине", рекао је Вучановић и додао да је Министарство за избјеглице и расељена лица Српске урадило највише по питању повратка и изградње инфраструктуре, која је значајна за све становнике Котор Вароша.

Повратник из села Соколине Јосип Зеба рекао је да је охрабрен ријечима ресорног министра и очекује да ће се брзо уселити у нову кућу, а општини Котор Варош је захвалио на досадашњој сарадњи.