latinica  ћирилица
31/08/2016 |  14:02 ⇒ 14:43 | Аутор: РТРС

Честитке званичника поводом почетка нове школске године

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку просвјетним радницима, ученицима и родитељима, као и запосленима у школству, поводом нове школске 2016/2017. године.
Ђаци - Фото: илустрација
ЂациФото: илустрација

“У име Владе Републике Српске и своје име, просвјетним радницима, ученицима и родитељима, као и запосленима у школству, честитам почетак нове школске 2016/2017. године.

Првачићима којима почиње најузбудљивије раздобље живота,желимсрдачну добродошлицу у чаробни свијет знања. Вјерујем да ћете се током школовања храбро носити са пристиглим обавезама и да ће вам школски дани донијети и нова пријатељства.

Такође, ученицима основних и средњих школа желим успјешан почетак нове школске године, што боље резултате, да вам знање буде подстицај за што бољу будућност.

Цијенећи да су образовање, наука и васпитање темељ развоја друштва, Влада Републике Српске континуирано проводи активности и мјере на унапређењу образовног система и пружања једнаких услова за све.

Влада Републике Српске је и ове године обезбиједила бесплатне уџбенике за све ученике првог и другог разреда основних школа, као и за одличне ученике од трећег до деветог разреда из породица са четворо и више дјеце.

Осим тога, Влада наставља са подршком школама које организују проширени програм - продужени боравак и јутарње чување ученика, а за ученике који станују на удаљености већој од четири километра од школе, обезбијеђен је превоз.

Још једном, драги школарци, срећан вам почетак нове школске године“, наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.

ЧУБРИЛОВИЋ ПОЖЕЛИО УСПЈЕШНУ НОВУ ШКОЛСКУ ГОДИНУ

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је сутрашњи почетак нове школске године ученицима, просвјетним радницима, родитељима, а посебно ђацима-првацима.

Чубриловић је пожелио ученицима да у новој школској години стекну нова знања, вјештине и другарства које ће памтити цијели живот.

Он је наставницима и родитељима поручио да уложе додатне напоре и љубав како би помогли ученицима и омогућили им да се формирају као личности и вриједни грађани.

"Подршком дјеци у њиховом образовању и одрастању на најбољи начин помажемо њихову будућност и јачамо друштво", навео је Чубриловић, саопштено је из Народне скупштине.

Чубриловић је истакао да је образовање један од најважнијих сегмената развоја сваког друштва и нагласио да образовни систем мора да охрабрује и развија потенцијал ученика.

Он је позвао припаднике Министарства унутрашњих послова Републике Српске да и ове школске године посвете пажњу безбједности ученика у близини основних и средњих школа.

Извор: РТРС/Срна