latinica  ћирилица
31/08/2016 |  13:03 ⇒ 13:12 | Аутор: СРНА

ГП: Документоване криминалне радње полицијског службеника

Гранична полиција БиХ, у сарадњи са Тужилаштвом БиХ, документовала је да је вођа тима пасошке контроле на Међународном аеродрому Сарајево чији су иницијали П.А. /39/ отуђивао новац од страних држављана које је контролисао приликом уласка у БиХ.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Из Граничне полиције је саопштено да је П.А. отуђивао новац из ручног пртљага и личних ствари путника приликом граничних провјера на такозваној другој линији провјера.

Припадници Граничне полиције ухапсили су П.А. 12. марта, након чега су поднијели извјештај Тужилаштву БиХ због сумње да је починио кривична ђела злоупотреба положаја или овлаштења и примање дара или других облика користи.

Покренут је и дисциплински поступак због сумње да је починио и теже повреде службене дужности - понашање које нарушава углед полицијског органа и злоупотреба службеног положаја, а дисциплинска комисија Граничне полиције суспендовала га је до окончања кривичног поступка.

"Тренутно је суспендовано 29 полицијских службеника, од којих 16 због радњи које се доводе у везу с корупцијом, међу којима је и П.А. Од њих 16, Гранична полиција БиХ открила је коруптивне радње 15 полицијских службеника након чега су против свих покренути дисциплински, а против већине и кривични поступци, односно истраге", рекао је директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић.

Он каже да је међу суспендованим и високорангирани полицијски службеник, што потрђује да у борби Граничне полиције БиХ против корупције нема "недодирљивих".