latinica  ћирилица
31/08/2016 |  12:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Стефановић: Стабилност није угрожена, Србија има активну улогу

Србија жели да покаже да има активну улогу у процесу одржавања стабилности у региону, оцијенио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, поручивши да, упркос тензијама у БиХ поводом најављеног референдума у Републици Српској, стабилност Србије није угрожена.
Небојша Стефановић - Фото: РТРС
Небојша СтефановићФото: РТРС

Стефановић на питања новинара у Јакову није желио да улази у детаље изнесене на консултацијама државног врха синоћ у Београду, те је поновио да, упркос забринутости због свега што се дешава у вези са референдумом, стабилност Србије није угрожена.

''Влада и премијер чине све што је у нашој моћи да Србија буде стабилна и да буде гарант и ослонац и Републици Српској у смислу повећања стабилности и екномског развоја'', рекао је Стефановић и подсјетио да ће сутра бити састанак предсједника и премијера Србије са званичницима Српске.

Он је поручио да се Влада Србије бори за то да Србија буде сигурна и безбједна како би наставила економски да јача.

''Желимо да покажемо да имамо активну улогу у томе, да одржимо стабилност коју имамо и због које имамо повећан број инвеститора. Наша економија напредује и имамо раст управо јер смо обезбиједили да наша земља буде стабилна и сигурна'', закључио је Стефановић.'

Поруке из Хрватске немају везе са здравим разумом

Стефановић је рекао да изјаве које претходних дана стижу из Хрватске, односно бившег премијера Зорана Милановића, најмање имају везе са здравим разумом, и поручио да у складу са одлуком владе то неће коментарисати.

"Ја ћу се трудити да поштујем оно што је влада донијела као своју одлуку да чланови владе даље не коментаришу оно што стиже из Хрватске. То што стиже и што видимо сваког дана чини ми се некако најмање има везе са здравим разумом", рекао је Стефановић.

Како је рекао, трудиће се да се уздржи од сваког кометара.

"Ми у томе више не можемо да учествујемо, нека они размишљају о томе", рекао је Стефановић.