latinica  ћирилица
31/08/2016 |  11:27 | Аутор: Независне

Ало: Бошњаци пријете Вучићу

Након најаве премијера Србије Александра Вучића да ће отићи у Нови Пазар и да неће дозволити да Бошњаци буду нападнути, на порталима у Санџаку појавили су се коментари у којима се шаљу опасне поруке предсједнику Владе Србије.
Александар Вучић (фото: Tanjug/ Тања Валич) -
Александар Вучић (фото: Tanjug/ Тања Валич)

"Вучићу, јеси ли опет организовао лажни напад, сам на себе, као што си то урадио у Сребреници?", као и "Само, молим те, немој опет самог себе" - неки су од коментара на порталима у Санџаку, преноси лист "Ало".

Ало наводи да је истовремено, сцене са фудбалског меча Новог Пазара и Црвене звезде, покушао да искористи и лидер СДА Санџака Сулејман Угљанин, који је за све оптужио државни врх Србије.

"Ово је нови талас шовинистичке, расне и националне мржње српских екстремиста према Бошњацима у својству такозваних Звездиних навијача, под заштитом државних полицијских снага. Актуелна дешавања су подвала државног врха" рекао је Угљанин на конференцији за штампу у Новом Пазару.

Министар трговине и телекомуникација Расим Љајић рекао је да је све добило непотребну политичку конотацију. "Што се тиче изјава Угљанина, увијек можете да тражите разлоге за своју политику и да извлачите нешто у своју корист, али, то је узалудан посао и контрапродуктиван", казао је Љајић.