latinica  ћирилица
31/08/2016 |  11:23 ⇒ 11:32 | Аутор: РТРС

Ноћ истраживача БиХ 30.септембра

Пету годину за редом у Босни и Херцеговини се обиљежава најзабавнија ноћ науке и истраживачког рада, “Европска Ноћ истраживача 2016“ под слоганом “Откријте непознато“. Ове године манифестација ће бити обиљежена у петак, 30. септембра, са почетком у 17.00 часова, у пет бх. градова - у Бањалуци, Сарајеву, Мостару, Бијељини и Горажду.
Ноћ истраживача - Фото: РТРС
Ноћ истраживачаФото: РТРС

Циљ манифестације је повећање свијести о истраживању и иновацијама у БиХ, подршка истраживачима и промоција достигнућа локалних научника, иноватора и предузетника. И ове године ће посјетиоцима бити представљено мноштво забавно-информативних садржаја кроз различите интерактивне експерименте, предавања и игре, те научну журку на крају.

Конкурс за учешће у Ноћи истраживача БиХ 2016 отворен је до 20. септембра 2016. године, а најзанимљивије, наједукативније и најиновативније презентације ће бити представљене на Ноћи истраживача која ће бити одржана у петак, 30.09. у Бањој Луци, Сарајеву, Бијељини и Мостару и Горажду, а побједници средњошколских тимова ће бити награђени вриједним наградама.