latinica  ћирилица
31/08/2016 |  10:36 | Аутор: СРНА

Бенон: Увешћемо Трампа у Бијелу кућу и правац Европа!

Амерички утицајни портал "Брајтбарт њуз", на чијем је челу Стивен Бенон, "најопаснији политички оперативац", жели да уведе Доналда Трампа у Бијелу кућу и прошири своје дјеловање на Европу.
Стив Бенон - Фото: AP
Стив БенонФото: AP

Бенон је као извршни предсједник овог портала именован за шефа кампање републиканског кандидата за предсједника САД Доналда Трампа.

Медији наводе да су Трамп и Бенон "гласни, бијесни и имају милионе сљедбеника".

Бенонов портал читају десетине милиона Американаца, а основна тежња портала је да сруши садашњи амерички естаблишмент.

"Брајтбарт њуз" је за кратко вријеме постао врло утицајан, а главни уредник Александар Мерлоу потврдио је да желе да иду на европско тржиште.

Најављује се да би редакцију могли отворити у Бриселу, како би били сасвим близу извора главних вијести у ЕУ.

Медији појашњавају да Стивен Бенон жели да искористи јачање деснице у Европи и да на том таласу уђе на тржиште.

"Ријеч је о одличној пословној прилици. Увидјевши растуће напетости у вези са избјеглицама и јачање националистичких политика, `Брајтбарт` ће европској публици понудити нимало стерилно, већ дрско, немилосрдно, запаљиво антиестаблишментско новинарство", наводи портал "Политико".

Бенону је медијски најпривлачнија Француска, гдје је снажна десница на челу са Мари ле Пен. У Француској страхују од тероризма и утицаја ислама на тамошње друштво.

Све су то, пише "Политико", идеалне прилике за "Брајтбарт њуз".

Бенонова медијска машинерија већ је отворила двије редакције ван САД - у Лондону и Јерусалиму.

"Лондон и Тексас /због сепаратистичког покрета/ видимо као два фронта у културолошком и политичком рату. Постоји растући револт против домаћих политичких елита, али и оних глобалних које стоје иза њих, а утичу на све", тврди Бенон.

Неке агенције наводе да је портал "Брајтбарт њуз" већ постао водећа медијска кућа у свијету по питању пласирања политичких прича на друштвеним медијима.

Процјењује се да "Брајтбарт њуз" има чак два милиона читалаца више од најпознатијег конкурентског портала у САД "Хафингтон поста".