latinica  ћирилица
30/08/2016 |  18:56 | Аутор: СРНА

Крунић: Лоше што још нико није одговарао за напад на Вучића

Предсједник Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ Жико Крунић изјавио је да су чланови овог одбора оцијенили лошим то што још нико није одговарао за напад на премијера Србије Александра Вучића, додавши да је то чињеница која оптерећује многе односе у БиХ, не само Независни одбор.
Парламентарна скупштина БиХ - Фото: илустрација
Парламентарна скупштина БиХФото: илустрација

"Ми смо се као Независни одбор бавили тим питањем, према једнима успјешно, према другима неуспјешно. Нису ни други органи у БиХ имали у томе успјеха, јер још немамо никога ко је одговарао за тај напад", рекао је Крунић новинарима.

Независни одбор Парламентарне скупштине БиХ разматрао је данас извјештај Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ о обезбјеђењу комеморативног скупа 11. јула у Поточарима, у којем је констатовано да је отклоњен проблем евакуацијских путева који је представљао потешкоћу током 2015. године када је нападнут Вучић.

"Нека искуства су примијењена у односу на 2015. годину када се појавио проблем око тих евакуацијских путева и када је дошло до напада на премијера Србије. Овај пут је то отклоњено на један други начин и то је паралела која се могла ту примијетити. Овај пут на сву срећу није ни било никаквих инцидената безбједносног типа. То је оно што је нас једино и занимало, само безбједносни аспект у вези са обезбјеђењем тог скупа", каже Крунић.