latinica  ћирилица
30/08/2016 |  16:48 ⇒ 18:47 | Аутор: РТРС

Добој: Посљедња сједница окончана у рекордном времену (ВИДЕО)

Скупштина града Добоја посљедњу сједницу у овом сазиву окончала у рекордном времену.
Добој - скупштина - Фото: РТРС
Добој - скупштинаФото: РТРС

За само пола сата, без иједне дискусије, усвојено је око 30 тачака дневног реда, од чега се готово половина односи на измјене регулационих планова у граду. 

Честе измјене регулационих планова обиљежиле су четворогодишњи мандат одлазеће градске скупштине у Добоју. Регулациони планови мијењали су се као на траци од самог центра до Старог града. Рука за подршку дизала се најчешће без појашњења и питања, али и без дискусије. Тако је било и данас.

Премда су често примједбовали како се не зна шта се мијења, шта се и ко гради, опозиција данас необично тиха. Кажу да је разлог предизборна кампања која само што није почела.

- Моје лично мишљење је да су одборници радили, грађани су сигурно препознали оне који су радили и оне који нису. С обзиром да је ријеч о задњој сједници у овом сазиву, мислим да није било потребе за дизањем тензија или било чим другим - рекао је Данијел Гајић, одборник СНСД-а.

Предсједник Скупштине града Есмин Махмутовић увјерава да је поносан што градња у Добоју за протекле четири године није стала.

- Било ко да је хтио градити у Добоју, у складу са законом и подзаконским актима, ова скупштина му је то омогућила - тврди Махмутовић.

Да је то баш тако показују и стамбено пословни објекти који ничу и на игралиштима и зеленим површинама. Без обзира на то што су грађани често указивали на узурпацију животног простора.