latinica  ћирилица
30/08/2016 |  15:53 ⇒ 16:31 | Аутор: РТРС

Млади СНСД-а Бијељина: Градска власт не субвенционише запошљавање младих

Градска управа у Бијељини није урадила апсолутно ништа да би помогла рјешавање проблема незапослености младих, истакао је на данас одржаној конференцији за штампу Александар Ђурђевић, предсједник Актива младих социјалдемократа Града Бијељина.
Александар Ђурђевић (архив) - Фото: РТРС
Александар Ђурђевић (архив)Фото: РТРС

Он је навео да градска власт ни једном једином мјером не субвенционише запошљавање младих у привреди или самозапошљавање младих, а сваке године 13 милиона КМ, готово трећина градског буџета, оде на накнаде запосленима у Градској управи.

- Замислите када би се, рецимо, три од тих 13 милиона КМ уложило у привреду, какав би то ефекат направило - рекао је Ђурђевић и додао да је то је оно за шта ће се залагати.

Млади социјалдемократи позвали су што већи број младих људи да се активно укључе у политику и креирају сопствену будућност. Према ријечима Александра Ристића у Скупштини града Бијељина која има 31 одборника само један одборник је млађи од 30 година.

Ристић је поставио питање да ли одборници који су старији имају интереса да чују глас младих и сазнају које су њихове потребе.

- Зато је потребно да не поновимо исту грешку и данас, него да се сви укључимо и да се заједно боримо за права и потребе младих људи - рекао је Ристић.

Чланица Актива младих СНСД-а Тања Аврамовић је најавила да ће у сриједу, 31. августа у Центру за културу у Бијељини бити одржана Конвенција младих социјалдемократа Бијељине.