latinica  ћирилица
30/08/2016 |  15:48 ⇒ 15:56 | Аутор: СРНА

ДНС: Подршка Момиру Ристићу за начелника општине Шековићи

Општински одбор Демократског народног савеза Шековићи подржава заједничког кандидата коалиције СНСД-а, ДНС-а и СП за начелника ове општине Момира Ристића на предстојећим локалним изборима, изјавио је предсједник одбора ове странке у Шековићима Милан Драговић.
ДНС - Шековићи - Фото: СРНА
ДНС - ШековићиФото: СРНА

Драговић је данас на конференцији за новинаре рекао да ће ДНС у својим програмским циљевима посебно инсистирати на потреби обнове изградње инфраструктуре која је у веома лошем стању, те на заштити животне средине.

"Највећи проблем ове општине је локална управа која у основи треба да промијени став према грађанима и заједници. Мислимо да власт у Шековићима у протекле четири године није оправдала повјерење грађана. Надамо се да ће на овим изборима коалиција у којој је ДНС побиједити и повести Шековиће ка бољој будућности", истакао је Драговић.

Посланик ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске Споменка Стевановић навела је да је у Шековићима у претходном периоду реализовано неколико важних пројеката, а посебно је истакла пројекте чији је циљ санација штете причињене у катастрофалним поплавама 2014, који се реализују посредством "Вода Српске".

Она је напоменула да је познат однос ДНС-а према неразвијеним општинама, односно да инсистира на повећању издвајања из републичког буџета за развој тих заједница.

"Залажемо се и за децентрализацију, али не у смислу преношења обавеза са републичког нивоа на општине него у смислу давања већих овлаштења локалној самоуправи, располагања природним ресурсима и већим издвајањима из прихода од пореза, јер сматрамо да ће општине на тај начин боље функционисати", истакла је Стевановићева.

ОО ДНС-а Шековићи представио је данас кандидате за одборнике у Скупштини општине на предстојећим локалним изборима.

Конференцији за новинаре присуствовали су и народни посланици ДНС-а Неда Петрић и Милан Дакић.