latinica  ћирилица
30/08/2016 |  14:15 | Аутор: БЕТА

Марковић разматра могућност преласка у Њукасл

Фудбалер Ливерпула Лазар Марковић разматра могућност преласка у Њукасл, како би обновио своју каријеру у енглеском фудбалу.
Лазар Марковић (ФОТО: James Maloney) -
Лазар Марковић (ФОТО: James Maloney)

Двадесетдвогодишњи Марковић је имао неколико понуда страних клубова, прије свих Спортинга из Лисабона, који би за његов уговор платио 16 милиона фунти. 

Српски фудбалер није био заинтересован за повратак у Португал, гдје је са Бенфиком у сезони 2013/2014. освојио "триплу круну" и играо у финалу Лиге Европа, преноси сајт Гол.

За бившег фудбалера Партизана били су заинтересовани и Шалке и Милан.

Тренер Њукасла Рафаел Бенитес жели да појача напад довођењем Марковића, који би пристао да игра у Чемпионшипу како би обновио каријеру у Енглеској.

Како се наводи, Њукасл је спреман да учини све ако би убиједио Марковића да пређе на Сент Џејмс Парк, без обзира да ли ће српски играч одлучити да пређе на позајмицу или да потпише дугорочни уговор.

Марковић је прошао Партизанову школу фудбала, а за први тим црно-бијелих, са којим је освојио три шампионске титуле, дебитовао је 2011. године. Двије године касније прешао је у Бенфику, одакле је послије једне сезоне потписао за Ливерпул. Он се није најбоље снашао на Енфилду, па је прошле сезоне играо на позајмици у Фенербахчеу.