latinica  ћирилица
30/08/2016 |  13:56 | Аутор: ТАНЈУГ

Нови Пазар: Судија и Канга испровоцирали публику

Фудбалски клуб Нови Пазар саопштио је да жали због инцидената навијача на мечу са Црвеном звездом, али и да је до њих дошло лошим одлукама судије Милана Илића и понашањем играча гостију Гелора Канге.
Нови Пазар: Судија и Канга испровоцирали публику - Фото: ТАНЈУГ
Нови Пазар: Судија и Канга испровоцирали публикуФото: ТАНЈУГ

"Утакмица је протекла је са доста прекида. Главни актер меча био је судија који је бесмисленим одлукама, прије свега свирањем непостојећег пенала за госте и незнањем изазавао револт и бијес свих навијача на стадиону, помагао Црвеној звезди да што лакше прође кроз најтеже гостовање. Други ексцес догодио се када је играч Црвене звезде Гелор Канга одглумио скупљача лопти и поново испровоцирао публику", наводи се у саопштењу клуба.

Новопазарци су најоштрије осудили и оградили се од понашања навијача у утакмици 7. кола Суперлиге.

"Велике напоре улажемо како би навијање било фер и спортско, али су нам у овом случају додатно отежали посао и навијачи Црвене звезде који су поставили транспаренте Драже Михајловића, четничка обиљежја и скандирали националистичке пјесме и пароле".

Из Новог Пазара траже од Фудбалског савеза Србије и судијске организације да утичу и отклоне лакрдијаше којима је интерес да дуел између ова два тима буде све осим спортски.

Утакмица између Новог Пазара и Црвене звезде (1:4) прекинута је на скоро 20 минута, након што су домаћи навијачи петардама и столицама засули клупу црвено-бијелих.