latinica  ћирилица
30/08/2016 |  13:52 ⇒ 14:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Грујић: Златни орлићи доносе побједнички менталитет

Марко Грујић истакао је да вјерује да ће златни орлићи са Новог Зеланда донијети право освјежење и побједнички менталтет А тиму и поручио да не смије да се пропусти велика шанса и обезбједи пласман на Свјетско првенство у Русији.
Марко Грујић - Фото: Getty Images
Марко ГрујићФото: Getty Images

"Свима нама је најбитније да кренемо са побједом и три бода. Играмо код куће против добре репрезентације, која има много играча из Премијер лиге и изузетно су физички јаки, као и свака екипа са Острва. Ипак, мислим да смо квалитетнији, све је на нашој страни и очекујем да упишемо тријумф", рекао је Грујић Танјугу.

Србија нови квалификациони циклус креће утакмицом против Републике Ирске у Београду 5. сепмтембра. Грујић очекује да ће трибине стадиона "Рајко Митић" бити добро попуњене.

"Волио бих да трибине буду испуњене, да се види да постоји повјерење у репрезентацију. Већ се видио велики напредак на посљедње три утакмице, људи су полако почели позитивно да гледају на А тим. Група није много тешка, имамо реалне шансе да се пласирамо и ту шансу не смијемо да испустимо".

Грујић сматра да је ће златна генерација омладинаца, из које су још сада у најјачој селекцији Немања Максимовић, Андрија Живковић, Предраг Рајковић, донијети квалитет више.

"И старији играчи имају побједнички менталитет у себи, а ми из омладинске селекције ћемо само додати још већу дозу и енергију. Само да поправимо атмосферу са побједама и кренућемо да 'газимо'. Лично, прво идем са младом репрезентацијом у Италију, па се враћам у А тим. Увијек сам на располагању дресу са државним грбом".

Грујић је додао да је презадовољан адаптацијом у Ливерпулу, иако је имао пехове са повредама.

"Све је супер, одрадио сам припреме стварно добро, али имао сам два пеха. Повреда главе ме одвојила од терена, али се враћам и мислим да сам у добром физичком стању. Дуго нисам одиграо цијелу утакмицу, не знам какав сам са снагом, али видејћу то против Италије у Виченци".

Према његовим ријечима није се ни надао сјајном почетку у клубу са Енфилда, а посебно је апострофирао гол у побједи над Барселоном (4:0) на Вемблију пред 98.000 гледалаца.

"Нисам очекивао да ћу у прве двије утакмице дати два гола, а потом и против Барселоне. У Енглеској ме сви питају око прослављања голова, слично као Џерардовим, а мене само воде емоције и не размишљам о том тренутку. Меч против Барселоне је као из снова, друга посјета икада на Вемблију пред 98.000 људи", поручио је бивши везиста Црвене звезде.

Он је истакао да вјерује да може још боље партије да пружа и да ускоро очекује да добије шансу од првог минута у дресу Ливерпула.

"И поред свих утакмица и голова знам да могу још више, најприје на физичком плану. Доста се брже игра у Премијер лиги, посебно на средини терена и нема времена за размишљање, секунд или два могу да те доведу у проблем. Доста времена проводим у теретани".