latinica  ћирилица
30/08/2016 |  12:10 ⇒ 12:36 | Аутор: Б92

Британац препознао сина на снимку ИД: Био је нормално дијете

ИД је објавила снимак на којем су приказана петорица дјечака како убијају курдске војнике, а један Британац препознао је свог сина међу њима.
Британац препознао сина на снимку ИД - Фото: Screenshot/YouTube
Британац препознао сина на снимку ИДФото: Screenshot/YouTube

Британац, који је желио да остане анониман из безбједносних разлога, рекао је медијима да је на снимку препознао свог тринаестогодишњег сина Џоџоа, ког није видио три године.

Он је изјавио да је сина добио са једном од најтраженијих терористкиња Сали Џонс 2004. године, са којом се недуго послије рођења дјетета растао.

Навео је и да је Џонсонова прешла у ислам, те се 2013. године удала за регрута Исламске државе и заједно са њим и дјететом отишла у Сирију. Вјерује се да је супруг Џонсонове погинуо у нападу дроном прошле године.

Отац дјечака рекао је да је остао ужаснут када је видио своје дијете како пиштољем убија курдског војника у наранџастом одијелу. Он је додао да је дјечак, када га је посљедњи пут видио, изгледао нормално, али да му је "мајка испрала мозак".

Сали Џонс сада живи под именом Сакинах Хусеин и регрутовала је дејвојке које желе да постану џихадистичке младе. Она је на Твитеру објављивала пријетње терористичким нападима у Лондону.

Исламска држава недавно је објавила снимак на којем су приказана петорица дјечака, међу којима је један идентификован као Британац, како спроводе егзекуцију затвореника у Сирији.