latinica  ћирилица
30/08/2016 |  08:39 | Аутор: ТАНЈУГ

И Нађа Хигл кандидат за потпредсједника ДС

Некадашње светска првакиња у пливању Нађа Хигл биће један од кандидата за потпредседника Демократске странке, преноси данашњи "Блиц".
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Нађа Хигл је узела формулар на коме се изјашњава да ће сакупљати потписе за кандидатуру. То су исто урадили и други кандидати који ће се борити за потпредсједничка мјеста, каже извор “Блица“ из ДС.

Хигл је 2009. године у Риму постала свјетска првакиња на 200 метара прсно, посљедњих неколико година је чланица ДС и одборница ове странке у Скупштини општине Панчева.

У "трци" за пет потпредсједничких мјеста требало би да учествује 12 или 13 људи, а тачан број знаће се 4. септембра, када истиче рок за предају кандидатура са потписима, којих би свако требало да има по 600.

Намјеру да се кандидују имају садашње потпредсједнице демократа Наташа Вучковић и Гордана Чомић, и Милош Ђајић, предсједник ресорног одбора ДС за људска и мањинска права и сарадњу са невладиним организацијама.

Изјаву о намјери да се кандидују за потпредсједнике потписали су и бивши посланик и градоначелник Ужица Јован Марковић, Тамара Трипић, Игор Селак и Бранислав Лечић.

Намјеру да се кандидује има и бивша шефица посланичке групе ДС у Скупштини Србије Нада Колунџија, бивши министар урбанизма и грађевине Драгослав Шумарац, одборник у општини Врачар Богдан Татић и Драган Домазет, професор нишког универзитета.