latinica  ћирилица
29/08/2016 |  20:11 | Аутор: Б92

Бекер: Новака мучи повреда али је ипак фаворит

Борис Бекер, тренер најбољег тенисера данашњице Новака Ђоковића, каже да српски тенисер није желио раније да открива повреду ручног зглоба.

Ђоковић је на Ролан Гаросу постао први човјек у историји који је освојио четири узастопна Грен слема на три различите подлоге, а након тога услиједио је можда и очекивани пад.

На Вимблдону је изгубио у трећем колу, а на Играма у Рију у првом од Дел Потра.

“Сада је признао да има повреду ручног зглоба. Није желио то раније да истиче јер је поштено изгубио на Вимблдону и у Бразилу, али му је та повреда правила проблеме и још увијек их прави. Ипак, он је фаворит, бранилац је титуле и тренира напорно како би одбранио своје трофеје“, каже Бекер.

Енди Мареј има добру шансу да до краја године први пут у каријери постане најбољи играч свијета.

“Мислим да ће у наредних неколико Грен слемова он покушати да сруши Ђоковићеву надмоћ. Када погледате 2016. годину, дјелује да полако долази до промјене у врху свјетског тениса. Роџер није играо Ролан Гарос, неће га бити ни овдје, Рафаел Надал такође има мкного проблема, дјелује као да је велика четворка спала на велику двојку, Ђоковић и Мареј су развили велико ривалство. Мареј је сазрио, стабилнији је. Ипак, он није освојио оноколико Грен слемова колико је желио од 2013. године. Вимблдон и Олимпијске игре показали су да он сада има мањи притисак и да контролише боље емоције“, сматра Бекер.