latinica  ћирилица
29/08/2016 |  18:44 | Аутор: ТАНЈУГ

"Навијачи Пазара нису свјесни гдје живе"

Фудбалски клуб Црвена звезда најоштрије је осудио дешавања у Новом Пазару на утакмици 7. кола Суперлиге и поручио да је недопустиво да спортска борилишта служе за изражавање вјерске и националне мржње.
Навијачи (илустрација) - Фото: ТАНЈУГ
Навијачи (илустрација)Фото: ТАНЈУГ

"ФК Нови Пазар је послужио као полигон за промоцију национализма и шовинизма, а чињеница да је у елитном рангу нашег фудбала омогућује да се поруке такве садржине гласно чују. Јасно је истакнуто свим актима свјетске, европске и наше куће фудбала да политици нема мјеста на трибинама", наводи се на сајту црвено-бијелих.

Из Звезде истичу да "скандирање против српске државе и народа ниједног тренутка није наишло на било какву осуду ФК Нови Пазар, док су навијачи Црвене звезде више пута опомињани за увредљива скандирања".

"Неки очигледно нису свјесни у којој држави живе и труде се да је на сваком кораку пониште и омаловаже. Недопустиво је да наши навијачи улазе у град као у ратну зону јер не постоји други начин да им се гарантује безбједност, да у својој земљи није омогућено да у нормалним условима прате свој клуб", износи се у саопштењу.

Даље се додаје да навијаче Новог Пазара не занима њихов клуб, већ да им је битније да буду против Црвене звезде и Србије.

"Показало се да не постоји ни основна толеранција када су нашем играчу Гелору Канги упућивани расистички повици. Зато Црвена звезда позива све надлежне органе да реагују адекватно како би се коначно окончала ова потпуно ненормална ситуација", закључује се у саопштењу.