latinica  ћирилица
29/08/2016 |  18:11 ⇒ 21:39 | Аутор: РТРС

Све бројније чланство СНСД-а у Дрвару

СНСД у Дрвару, на предстојеће локалне изборе излази јачи него икада, тврде у овој странци.
СНСД, Дрвар - Фото: РТРС
СНСД, ДрварФото: РТРС

Доказ за то је, кажу у општинском одбору, све бројније чланство. Кандидата СНСД-а за начелника општине Дрвара, Горана Броћету, подржавају ДНС и Завичајни социјалдемократи Миле Марчете.

СНСД је у Дрвару очистио своје редове, а они који су радили на удаљавању странке од народа данас су за ову политичку партију прошлост, истакао је предсједник општинског одбора Горан Броћета. Није мало за Дрвар да се сваки трећи дан СНСД-у придружи по један нови члан.

- Мислим да овај општински одбор сада има у себи људе који заиста немају иза себе никаквих репова и неке нове људе који могу да понуде неки бољи живот овдје у Дрвару - каже Горан Броћета, предсједник општинског одбора СНСД Дрвар.

Реформа СНСД-а у Дрвару, али и кандидатура Горана Броћете за начелника, разлог је и коалиције са ДНС-ом, што се у овој општини дешава први пут, истичу у ДНС-у.

- Управо зато пресудна је била наша процјена да је господин Броћета прије свега човјек од ријечи - каже Никица Боснић,  предсједник општинског одбора ДНС Дрвар.

За одборничка мјеста у трку иде 160 кандидата и то из шест српских и двије хрватске политичке партије. Коалициони партнери СНСД и ДНС очекују скупшинску већину.

Стевица Лукач из СНСД-а очекује да одборничка листа ове партије буде најбројнија.

Насупрот ове коалиције и кандидата Горана Броћете, за начелничку фотељу општине Дрвар бориће се испред СНС-а, Мирослав Јаглица и ПДП-а, Бранко Сабљић.