latinica  ћирилица
29/08/2016 |  17:02 | Аутор: Блиц

Прикупили милион долара за вечеру с Трампом, а немају везе с њим

Сајт који нуди вечеру с Доналдом Трампом прикупио је више од милион долара донација, мада нема никакве везе с републиканским предсједничким кандидатом, пренио је данас Политико.
Доналд Трамп (Фото: Screenshot) -
Доналд Трамп (Фото: Screenshot)

Понуду за вечеру с Трампом уз одређену донацију нуде "donaldjtrump.com" i "dinnerwithtrump.org",, али је само први има везе с изборним штабом републиканског кандидата - а други нема баш никакве.

Спорни сајт наводи да ће се заинтересованима удвостручити шансе за вечеру с милијардером ако се "учипе", мада ситнијим словима пише да давање доприноса не побољшава шансе за побједу.

Сајт 25-годишњег Јана Хауза ипак нуди неку шансу да се види Трамп, мада извјесно не вечеру какву прижељкују Трампови обожавоци - просто ће купити улазнице за скуп за прикупљање средстава на којем би требало да се појави и сам Трамп. Хаузова организација је прикупила 1,1 милион долара од 21.253 уплатиоца, док се за вечеру пријавило више од 410.000 људи.

Политико преноси да је у одговору Хауза на жалбу на Фејсбуку наведено: "Новчани доприноси не повећавају ваше шане за побједу, али умногостручавамо ваш унос. Ми смо политички акциони комитет и наш посао је да сакупљамо доприносе.