latinica  ћирилица
29/08/2016 |  16:56 | Аутор: РТС

Максимовић: Побједа за вјеру у тим Србије

Српски фудбалер Немања Максимовић рекао је да би побједа над Републиком Ирском на почетку квалификација за Свјетско првенство у Русији вратила вјеру у национални тим.

"Почетак квалификација очекујемо са великим нестрпљењем, најбитније је да их започнемо побједом. Мислим да би тријумф вратио вјеру у овај тим, а и нама би много значила у наставку пута ка пласману на Свјетско првенство", рекао је Максимовић Танјугу

Златни орлић са Новог Зеланда истиче да је садашња екипа заслужила подршку нације на новом почетку под вођством селектора Славољуба Муслина.

"Овај тим заслужује подршку, имамо квалитет, али је недостајало самопоуздања. Мислим да смо у претходне три провјере показали да се враћамо под вођством Муслина. Мислим да је то народ препознао и да ће доћи на стадион да нас подржи", рекао је Максимовић.

Он је додао да веома респектује селекцију Републике Ирске, али сматра да је Србија квалитетнија.

"Немам притисак, и у клубу се игра на побједу. Ирци имају добар тим, борбени су, снажни, али смо играчки квалитетнији. Надам се да ћемо то показати на терену".

Везиста Астане није желио да коментарише приче око интересовања загребачког Динама за њега, истакавши да скоро сигурно остаје у Казахстану.

"Не бих коментарисао приче око Динама, као и да ли су клубови успоставили контакт. Са Астаном сам ушао у Лигу Европа и мислим да ћу остати бар до зиме. Направили смо изненађење, избацили БАТЕ у плеј-офу и урадили велику ствар за казахстански фудбал", закључио је Максимовић.