latinica  ћирилица
29/08/2016 |  16:04 | Аутор: sputniknews.com

Руска министарства у стању борбене готовости

Федерални органи извршне власти и војна предузећа прећи ће на рад "у условима војног стања", наводи се у саопштењу Министарства одбране Русије.
Министарство одбране Русије (Фото: Sputnik/Наталија Селиверстова) -
Министарство одбране Русије (Фото: Sputnik/Наталија Селиверстова)

У стању мобилизације ће бити и филијале Централне банке, Министарства комуникација, Министарства за индустрију и трговину и Руских резерви.

У мобилизацији која се спроводи у оквиру изненадне провјере Оружаних снага Русије учествоваће структурне јединице Министарства комуникација, Министарства за индустрију и трговину, Руских резерви и Банке Русије, наводи се у саопштењу војног ресора.

У оквиру мобилизације провјераваће се рад сирена за узбуну, испорука војне технике и формирање војних јединица територијалне одбране у Јужном и Централном војном округу и у оквиру Сјеверне флоте.

“Територијални органи извршне власти ће изводити координацију и контролу превођења сфера дјелатности на рад у условима рата, мобилизационо распоређивање и територијалну одбрану у зони одговорности“, наведено је у саопштењу Министарства одбране Русије.

Изненадна провјера оружаних снага Русије почела је 25. августа и трајаће до 31. августа. У оквиру провјере борбене готовости подигнуте су снаге Јужног војног округа, дио снага и средстава Западног и Централног округа, Сјеверне флоте, главна команда Ваздушно-космичких и команда Ваздушно-десантних снага.