latinica  ћирилица
29/08/2016 |  16:02 ⇒ 18:58 | Аутор: РТРС

Пале: Изградња тржнице неиспуњено предизборно обећање? (ВИДЕО)

У Палама је почела изградња тржнице, за коју актуелно руководство предвођено начелником Миодрагом Ковачевићем, тврди да је примјер приватно-јавног партнерства.
Пале, макета пијаце - Фото: РТРС
Пале, макета пијацеФото: РТРС

Међутим, из општинског СНСД-а кажу да овај пројекат није резултат јавно-приватног партнерства. Из општине Пале најављују бројне пројекте, док са друге стране из општинског СНСД-а кажу да је овај пројекат био предизборно обећање које још није испуњено.

Ковачевић најављује да ће током септембра реализовати 20 инфраструктурних и других пројеката вриједности више од пола милиона КМ.

Из ОО СНСД-а Пале тврде да су власти општине Пале за пуне четири године власти уложили само у изградњу пијаце и то 30.000 КМ и изражавају сумњу да за један мјесец могу испунити предизборна обећања дата прије четири године.

На локацији старог хотела срушеног прије годину данас је почела градња тржнице. Инвестиција износи 2,5 милиона КМ, а осим 84 тезге и 30 расхладних, предвиђено је и 11 пословних простора, супермаркет, ресторан.

Начелник општине Пале Миодраг Ковачевић каже да ће нова градска пијаца бити једна од најсавременијих и највећих у источном дијелу Српске.

- Догађај демантује приче које нису користиле Паљанима, јер неозбиљним изјавама могу отјерати инвеститоре - каже Ковачевић.

Инвеститор Стево Лонцо каже да ће дио зелене пијаце бити завршен од 10 до 15. децембра.

Поздрављајући почетак изградње пијаце и намјеру инвеститора из ОО СНСД-а Пале наводе да је то прије четири године било једно од најважнијих предизборних обећања које, као и бројна друга, није испуњено.

- Имамо четири године вакума без улагања, а онда у посљедњем мјесецу истека мандата имамо 13 капиталних пројеката, које започињемо свјесни да их нећемо моћи завршити. То је вријеђање интелигенције Паљана - истиче Дамјан Шкипина, шеф одборничког клуба СНСД у СО Пале.

Ковачевић је данас обишао и паљанско обданиште "Буба Мара", у чију обнову између осталих инвестира америчка амбасада, и двориште ОШ Пале, у којем су изграђене нове пјешачке стазе средствима Ворлд Вижн-а.