latinica  ћирилица
29/08/2016 |  15:45 | Аутор: Блиц

Русеф пред сенаторима: Нисам крива, савјест ми је чиста

Суспендована бразилска предсједница Дилма Русеф данас је у Сенату, који одлучује о њеној политичкој судбини, демантовала да је починила кривично дјело због којег би требало да буде смјењена, јављају агенције.
Дилма Русеф - Фото: AFP
Дилма РусефФото: AFP

Русефова је покретање процедуре њеног смјенивања поново назвала "пучем који су организовали њени политички непријатељи".

- Знам да ће ми се судити, али моја савјест је чиста. Нисам починила кривично дјело - рекла је Русеф, чији процес уклањања са функције предсједника је у току.

Она је подсјетила да је 2014. изабрана са 54 милиона гласова и додала да је поштовала устав и чинила оно што је најбоље за земљу.

- Не могу а да не осјетим горчину неправде - додала је Русеф.

Агенција Ројтерс констатује да се очекује изгласавање опозива Дилме Русеф, што би значило њено трајно уклањање са функције.

Мандат Русефове истиче 2018. године, али ако буде изгласан опозив, њу ће замјенити садашњи в.д. предсједника Мишел Темер.

Бразилски Сенат је у мају суспендовао Русефову, прву жену предсједника Бразила, због незаконитих књиговодствених радњи као и малверзација са буџетом.