latinica  ћирилица
29/08/2016 |  15:18 ⇒ 16:56 | Аутор: РТРС

СП Бијељина: Иницијативе за унапређење Бање Дворови без разумијевања Градске управе

Одборници СП покретали су низ иницијатива ради унапређења рада ЈУ Бања Дворови, али нису наишли на разумијевање градске управе и градоначелника Бијељине, речено је на данашњој прес конференцији, ГО СП Бијељина.
Бијељина - Фото: РТРС
БијељинаФото: РТРС

На посљедњој сједници Скупштине града покренута је и усвојена иницијатива да градска управа намјенски издвоји бесповратну помоћ од 200.000 КМ за изградњу затвореног базена, чиме би се омогућио стални приход овој установи током свих 12 мјесеци, а самим тим и редовно измирење обавеза према запосленима, држави и добављачи.

Асфалтирају се и граде путеви уочи избора, што је, према ријечима Недељка Јовића, предсједника Градског одбора СП и одборника у Скупштини града Бијељина, јасан сигнал да у градској каси има новца, али само за неке пројекте. Нејасно је зашто градске управа, која је оснивач и стопостони власник, не жели да помогне да Бања Дворови да опстане и напредује, речено је на конференцији.

Да би се затворени базен са пратећим објектима - сауном и СПА центром, ставио у функцију потребно је 533.000 КМ.

- Градска управа није подржала ни пројекат реконструкције и одвођења отпадних вода из Бање Дворови и насељеног мјеста Дворови вриједности 93.000 КМ - истакао је Влатко Јефтић, директор ЈУ Бања Дворови, напоменувши да од самог отварања Хотела Свети Стефан у Дворовима од 1993. године ниједна марка није уложена у његову ревитализацију и реконструкцију која би коштала 200.000 КМ.

Однос Града Бијељина, у наредном периоду, према његовим ријечима, мора да се промијени. Тренд негативног пословања ове установе је заустављен и саниране су обавезе из претходног периода.