latinica  ћирилица
29/08/2016 |  13:22 | Аутор: РТС

Муслин: Ако будемо играли како можемо, побједа неће изостати

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је да ако екипа буде на горњој граници својих могућности неће измаћи победа против Републике Ирске на старту квалификација за Светско првенство у Русији.

"Радимо оно што смо започели у претходне три утакмице. Добро смо изанализирали Ирце, знамо их, на нама је да добро спремимо меч. Без публике не можемо ништа. Када видимо какву подршку имају ривали из наше група, вјерујем да ћемо тако и ми. Неопходна нам је подршка са трибина", рекао је Муслин.

Он је додао да је мали проблем то што доста играча нема велику минутажу у клубовима, али да не жели алиби да тражи.

"Имамо добре играче. Павловић и Стојиљковић дају голове, Митровић се полако враћа и то су добре вијести. На нама је да направимо добар амбијент пред старт квалификација".

Муслин истиче да је веома важно да се савлада Ирска у Београду како би се направио одличан амбијент на почетку новог квалификационог циклуса.

"Све су важне утакмице, а ова је најбитнија у овом моменту. Имамо тешку групу, видјело се то на Европском првенству у Француској. Играчи су показали да имају велику жељу да играју за државни грб, да се боре и буду на свом нивоу. Ако одиграју као у пријатељским мечевима можемо да се надамо успјеху".

На окупљању са тимом ће бити и суспендовани Немања Матић и Александар Коларов.

"Матић је дошао, док ће Коларов бити са нама од четвртка. Гвардиола га није пустио раније", закључио је Муслин.

Утакмица између Србије и Републике Ирске игра се 5. септембра на стадиону "Рајко Митић".