latinica  ћирилица
29/08/2016 |  13:14 ⇒ 20:01 | Аутор: СРНА

Обустављен један предмет у вези са нападом на Вучића

Један предмет у вези са нападом на премијера Србије Александра Вучића у Сребреници прошле године обустављен је због непостојања доказа, док се у Тужилаштву још налази други предмет о овом случају.
Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Тужилаштво БиХФото: РТРС

"Поступајући тужилац Тужилаштва БиХ, након анализирања прикупљених и достављених доказа, донио је наредбу о обустави истраге против два лица због непостојања доказа да су починили кривично дјело, док у Тужилаштву постоји други активан предмет у вези са нападом на премијера Србије Александра Вучића, на којем службеници интензивно раде", саопштено је данас из Тужилаштва.

До сада је испитан велики број свједока и прегледано много доказних материјала, као и доступни видео-снимци из којих не могу бити пронађени докази да су лица против којих је истрага обустављена починила кривично дјело.

"Због непостојања доказа, правосуђе у Српској није процесуирало осумњичене за покушај тешког убиства, подстрекавање, угрожавање безбједности и друга кривична дјела за која су водили истрагу, након чега је документација из предмета достављена 6. јуна Тужилаштву БиХ", наведено је у саопштењу.

Неки медији у Федерацији БиХ објавили су јуче да је Тужилаштво БиХ обуставило истрагу против четрдесетједногодишњег Алмира Мердића из Јелаха, једног од главних осумњичених за напад на премијера Србије Александа Вучића током прошлогодишњег обиљежавања 20 година од страдања у Сребреници.

Обавјештајне службе Србије прогласиле су Мердића главним организатором напада на Вучића 11. јула у Поточарима, када је група хулигана кренула према колони у којој се налазио и премијер Србије. /крај/об/аљ