latinica  ћирилица
29/08/2016 |  12:56 | Аутор: СРНА

СРНА: Салкића не брину терористи, већ Срби

Однос функционера СДА Рамиза Салкића према Србији, Републици Српској и Србима показује да се ради о злонамјерној особи која подржава или је блиска групама чија се идеологија темељи на тероризму и ширењу страха.
Здружена антитерористичка вјежба полиција РС и Србије - Фото: РТРС
Здружена антитерористичка вјежба полиција РС и СрбијеФото: РТРС

Отуда је за Салкића тактичка здружена вјежба полиција Србије и Републике Српске, под службеним називом "Дрина 2016" - "забрињавајуће звецкање наоружањем на Дрини", које, ни мање ни више, "може да доведе у кризу добре комшијске односе БиХ и Србије".

За кризу добрих комшијских односа побринула се управо СДА, која је учествовала у забрани државном врху Србије да присуствује комеморацији у Сребреници, ослобађању од одговорности екстремиста који су хтјели да линчују премијера Србије Александра Вучића, а затим се успротивила референдуму о Дану Републике Српске.

Салкић заборавља да су комшијски односи Републике Српске и Србије увијек били добри, односно братски, да су добри односи и са хрватским народом у БиХ, те великим бројем бошњачког народа који објективно посматра ствари и не види никакву пријетњу Србије према БиХ.

Заправо, Салкић својом причом о "забрињавајућем звецкању наоружањем" хоће да наметне Републици Српској своју идеологију, усуђујући се чак да позове српски народ да се "дистанцира од ратнохушачке политике Милорада Додика /предсједника Републике Српске/".

Колико вриједе Салкићева увјеравања да и други поред Бошњака имају у БиХ загарантовану конститутивност, слободу и мир, прокоментарисао је предсједник ХДЗ-а БиХ и члан Предсједништва БиХ Драган Човић истакавши да "гдје год није било дјеловања Херцег Босне, као израза политичке воље хрватског народа, Хрвата више нема".

Другим ријечима, гдје нема институција Републике Српске као израза воље српског народа, Срба више нема. Тако их више нема ни у Федерацији БиХ.

Умјесто да у први план стави вјежбу полиције као прворазредни одговор на све веће присуство терориста на овим просторима, Салкић мијења тезе, па терористичке акције не види као пријетњу, већ за њу сматра здружену вјежбу полицијских снага Српске и Србије.

Он не упозорава на тероризам, који је Република Српска осјетила у априлу прошле године у Зворнику - Салкићу су опаснији Срби који изводе вјежбе с циљем обуке против баш таквог тероризма.

Салкић не дијели мишљење више од десет хиљада људи из Републике Српске и Србије, који су посматрали вјежбу, као ни добронамјерне иступе предсједника Србије и Републике Српске Томислава Николића и Милорада Додика.

Они су у оцјенама истицали да је "вјежба показала како полиције Србије и Републике Српске успјешно сарађују и да не постоји задатак који не могу заједно да ријеше".

Изгледа да је стварна жеља Рамиза Салкића да његова СДА и "велики везир" Бакир Изетбеговић добију доминацију у Републици Српској, а да их Србија стално запиткује шта да ради како их не би увриједила.