latinica  ћирилица
29/08/2016 |  12:24 ⇒ 12:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Лекић и Зукорлић заједно на изборима у Црној Гори?

Црногорски Демос Миодрага Лекића неформално преговара о ширењу коалиије са Бошњачком демократском заједницом, уз посредовање посланика у српском парламенту Муамера Зукорлића.
Муамер Зукорлић (Фото: www.sandzacke.rs) -
Муамер Зукорлић (Фото: www.sandzacke.rs)

Подгоричке Дневне новине пишу да су недавно одржана два састанка представника Демоса и Бошњачке демократске заједнице, на чијем челу је у Црној Гори Хазбија Калач. Позивајући се на своја сазнања из обе партије Дневне новине пишу да се радило о неформалним састанцима који су одржани у Новом Пазару и Рожајама, уз посредство предсједника БДЗ Санџака у Србији Муамера Зукорлића.

Иако се, како извори Дневне новине истичу, радило о неформалним састанцима, на њима је било ријечи и конкретних приједлога о евентуалној будућој коалицији.

Тако су представници БДЗ већ затражили два посланичка мјеста у Скупштини Црне Горе уколико буду дио коалиције коју би предводио Демос.

Представници Лекићеве партије о овом приједлогу се нису изјаснили.

Они су се интересовали код БДЗ да ли би им сметало да у евентуалну будућу коалицију уђу неке од српских странака.

Као посебно занимљиво Дневне новине издвајају састанак представника двеју странака који је одржан у ресторану "Ана Окса" у Новом Пазару на којем су представници БДЗ истакли да као што су подржали протесте Демократског фронта, тако ће подржати и евентуалну широку коалицију Демоса, без обзира ко је буде сачињавао, али им је важно да та коалиција буде спремна за рушење режима Мила Ђукановића.

Иначе, ово није први пут да партија Миодрага Лекића контактира партију Муамера Зукорлића.

То је преиј неколико година учинио и лидер ПЗП Небојша Медојевић у име своје партије, која је дио Фронта, на чијем је челу тада био Лекић.