latinica  ћирилица
29/08/2016 |  11:49 ⇒ 18:55 | Аутор: РТРС

Споразум о сарадњи Прве петолетке и ГИГ инжењеринга (ВИДЕО)

Представници Намјенске индустрије Прва петолетка из Трстеника и ГИГ инжењеринга из Кнежева потписали су у Бањалуци Споразум о пословној сарадњи, којим је предвиђено отварање нових радних мјеста и проширење производних капацитета.
Чубриловић са делегацијом привредника из Србије - Фото: РТРС
Чубриловић са делегацијом привредника из СрбијеФото: РТРС

Делегације намјенске индустрије из Трстеника, ГИГ инжењеринга и представнике привредних комора Крушевца и Бањалуке, примио је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и на тај начи институционално поджао ову сарадњу. 

Предузеће Прва петолетка из Трстеника бави се војном производњом и одржавањем ремонтних дијелова за Војску Србије. Гости из Србије захвалили су предсједнику парламента Српске на подршци. Надају се наставку добре сарадње.

- Ми већ више од годину дана сарађујемо са ГИГ инжењерингом, ово је озваничење сарадње, а надам се да ћемо овим радити и на повећању производње - рекла је Анђелка Атанасковић, генерални директор Прве петолетке.

Из Подручне привредне коморе Бањалука истичу - отварање нових радних мјеста и проширење производње, а тиме и већа покривеност увоза извозом - основни су принципи дјеловања. Управо ова сарадња предузећа из Трстеника и Кнежева даје добре могућности за јачање извоза, али је и прилика за јачање цјелокупног сектора металне индустрије.

- Желимо да подржимо један овакав споразум који нуди нова запошљавања, али и јачање производње што су стратешки принципи, не само Привредне Коморе, већ и државе - истакао је Горан Рачић, предсједник Подручне привредне коморе. 

Из бањалучке Привредне коморе надају се да ће потписивање данашњег споразума омогућити и другим предузећим из Српске, да као кооперанти ГИГ инжењеринга, послују и појачају индустријску понуду Српске.