latinica  ћирилица
29/08/2016 |  11:12 ⇒ 19:03 | Аутор: РТРС

М. Град: Адаптиран простор за нову јасличку групу (ВИДЕО)

У вртићу "Миља Ђукановић" у Мркоњић Граду адаптиран је нови простор за рад са јасличком групом, за шта су општина и вртић издвојили 20.000 КМ. Ова јавна установа једна је од најбоље опремљених предшколских установа у Републици Српској.
Мркоњић Град: вртић - Фото: СРНА
Мркоњић Град: вртићФото: СРНА

У вртићу "Миља Ђукановић" у току је реновирање и проширење, али и опремање радног простора за боравак дјеце - јасличке групе. Наиме, уз постојећу групу од двадесатак дјеце, у том простору боравиће још једна група од 18 малишана.

Директорица вртића Данијела Протић истакла је да су нове просторије биле потребне вртићу због знатног броја дјеце која из године у годину не успијевају да буду уписана у ову установу.

Општина Мркоњић Град и запослени у вртићу обезбиједили су 20 хиљада КМ за адаптацију јасличког простора. У протеклих десет година у реновирање, проширење и опремање вртића уложено је око 800 хиљада КМ.

Начелница општине Дивна Аничић навела је да ће отварањем новог простора бити обезбијеђен боравак за 18 дјеце више, те запослено двоје људи.

- Надамо се да ће сљедеће године бити још више дјеце у овом вртићу, који је по опремљености и стручности особља међу првим у Републици Српској - истакла је Аничићева.

Вртић у Мркоњић Граду је једна од ријетких предшколских установа која има и подручно одјељење у селу Подрашница, гдје борави 17 дјеце.

У вртићу "Миља Ђукановић" борави 220 дјеце, а бригу о њима води осамнаест васпитачица и још десетак радника неопходних за рад ове установе.