latinica  ћирилица
29/08/2016 |  11:05 | Аутор: СРНА

СНСД Пале: Изградња пијаце је приватни пројекат

Општински одбор СНСД-а Пале саопштио је да је изградња пријаце у овој општини приватни пројекат и није резултат јавно-приватног партнерства како то жели да представи актуелни начелник Миодраг Ковачевић.
СНСД Милорад Додик - Фото: РТРС
СНСД Милорад ДодикФото: РТРС

"О каквом је 'партнерству' ријеч, свједочи чињеница да су власти општине Пале за пуне четири године владавине, у изградњу пијаце уложили само 30.000 КМ", наводи се у саопштењу.

Поздрављајући почетак изградње пијаце, из ОО СНСД-а Пале наводе да је то прије четири године била једно од најважнијих предизборних обећања коалиције СДС-ПДП-НДП, које, као и бројна друга предизборна обећања, није испуњено.

Из ове странке наводе да се Ковачевић хвали новим пројектима који ће почети у септембру - мјесецу предизборне кампање, али да грађани Пала "сасвим сигурно знају да је ријеч о новом покушају замазивања очију и новим предизборним триковима којима се покушавају покрити сви велики неуспјеси и промашаји актуелне општинске власти".

"Начелник општине се не хвали чињеницом да топлана није измјештена из Пала и да више од пола општине нема централно гријање, да грађани и даље пију мутну воду јер није завршен капитални пројекат реконструкције водовода, да бројни други капитални пројекти у општини нису ни започети, јер је 'стабилизација' буџета значила исплату позамашних плата нагомиланој страначкој администрацији", наводи се у саопштењу.

Из ОО СНСД-а Пале изражавају увјерење да је дошло вријеме за промјене и да вођење општине преузму озбиљни, стручни и одговорни људи који ће "радити на сређивању катастрофалног стања у општини, вратити перспективу грађанима и створити снажне, уређене и боље Пале".