latinica  ћирилица
26/08/2016 |  19:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Медији: Нови Трампов менаџер био оптужен за породично насиље

Њујоршки медији објавили су да је новоименовани менаџер кампање републиканског кандидата Доналда Трампа за предсједника САД Стив Бенон 1996. године био оптужен за породично насиље.
Стив Бенон - Фото: AP
Стив БенонФото: AP

Према наводима листова Њујорк пост и Њујорк тајмс, случај против конзервативног медијског могула, који је на мјесту шефа Трампове кампање замијенио компромитованог Пола Манафорта, окончан је након што његова жена Пикард није свједочила против њега.

Познато је да Бенону не пријети више никакав правни поступак због случаја из 1996. године, али ово откриће могло би да отежа Трампово настојање да придобије женске гласаче, пише АФП.

Према полицијском досијеу у који су два њујоршка листа имала увид, првог дана нове 1996. године полиција је на позив дошла у дом брачног пара Бенон у Калифорнији и затекла супругу видно узнемирену и са модрицама на врату и зглобовима.

Полицији је рекла да се посвађала са мужем и да је он зграбио телефон кад је она покушала да позове помоћ те да га је бацио и разбио.

Према судским списима, Пикард је рекла истражитељима да јој је Бенон наредио да напусти град током суђења и пријетио да ће напустити њу и двије ћерке.

Њих двоје нису жељели да коментаришу данашње наводе њујоршких листова, али је портпаролка Трамповог менаџера Александра Прит рекла да је Бенон "у одличним односима" са својом сада већ бившом женом и ћеркама.