latinica  ћирилица
26/08/2016 |  15:46 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

Пуштен у рад водовод на Мањачи (ФОТО/ВИДЕО)

Изградњом и пуштањем у рад водовода у Божићима на Мањачи, водом ће бити снабдјевено око 150 домаћинстава што чини 90 одсто домаћинстава на Мањачи.
Стигла вода на Мањачи - Фото: РТРС
Стигла вода на МањачиФото: РТРС

"За завршетак овог подсистема ребалансом буџета обезбијеђена су средства којима ће пројекат бити завршен до краја. Преко 13.500.000 КМ Град Бањалука је издвојио за изградњу водоводног система Бањица", истакао је градоначелник Слободан Гаврановић.

Изградњом и пуштањем у рад водовода у селима Локвари, Сладојевићи и Дујаковићи вода је стига на чесме готово 90 одсто становника Мањаче који су у саставу бањалучке општине. Ипак, један дио пројекта остао је недовршен.

"120 километара водовода је озбиљна прича на којој се неће стати, него ће се тежити снабдијевању и довођењу воде у оне домове у којима је тренутно нема. У наредних 10-ак дана очекује се наставак радова на подсистемима како би још више грађана добило воду", истакао Гаврановић.

Кандидат за градоначелника Бањалике Игор Радојичић истакао је да је Мањача добила од Српске све оно сто у бившој држави није имала.

Милорад Додик, Игор Радојичић и Слободан Гаврановић на свечаном пуштању у рад водовода на Мањачи (Фото: РТРС)

"Мањача је тиме директно везана за Српску као мјесто стварања бољих услова и мјесто на којем може да се живи. Граду преостаје још много пројеката за довођење воде у висинске предјеле и то је задатак који чека оне који буду обављали функције у Градској управи", рекао је Радојичић.

"Са настанком Српске овдје се стварају основни услови за живот ", истакао је Радојичић. Приоритети у наредном периоду, каже, биће водоснабдијевање свих домаћинстава на подручју Бањалуке.

Предсједник Српске Милорад Додик истакао је да је развој овог краја неупитан и да Мањача заслужује још више и боље.

"Све оно што је комунизам одузео Мањачи, пружила је Репубика Српска" истакао је предсједник Српске говорећи како је повратак младих и обнављање огњишта доказ како је урађен добар посао.

Пуштен у рад водовод на Мањачи (Фото РТРС)

За дио подсистема Вулини уложено је преко милион марака, а комплетан пројекат требало би да буде завршен у наредних мјесец дана. О каквом обиму посла се радило, говори податак да се вода са око 300 метара надморске висине изводи на преко 1.000 м надморске висине.

Овај дио о пројекту, подсистему и надморској висини говорио је Миленко Шарић, директор Центра за развој и унапређење села.