latinica  ћирилица
26/08/2016 |  15:39 | Аутор: СРНА

Ђокић: СП за друштво социјалне правде

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је у Бањалуци да програм ове партије почива на начелима борбе за друштво социјалне правде.
Промоција стратегије СП-а - Фото: СРНА
Промоција стратегије СП-аФото: СРНА

"Наш програм се базира на стварању услова за нова запошљавања, економски раст и развој. То су идеје које социјалисти баштине на овим просторима, али и у Европи", рекао је Ђокић, након презентације Стратегије изборне кампање СП-а за локалне изборе 2. октобра.

Он каже да се на предстојећим локалним изборима може очекивати добар изборни резултат СП-а, односно бољи него на изборима 2012. године.

Говорећи о референдуму о Дану Републике, Ђокић је поновио да ће бити одржан, иако Централна изборна комисија БиХ игнорише његову припрему.

"Невјероватно је да ЦИК БиХ, која прима новац од грађана Републике Српске, не показује никакву одговорност у процесу организовања референдума. Чланови ове комисије морају показати далеко већу одговорност да се не би суочили са озбиљним посљедицама", рекао је Ђокић и упозорио да се са стабилношћу БиХ играју они који у цијелу причу поново желе да уведу Уставни суд БиХ.

Он очекује да ће Народна скупштина Републике Српске, након референдума, донијети адекватан закон о празницима, чиме ће бити извршена пресуда Уставног суда БиХ и испоштована воља грађана Српске.

Кометаришући другостепену пресуду Апелационог вијећа Суда БиХ о књижењу имовине у Хан Пијеску на својину БиХ, Ђокић је рекао да објекти у овој општини нису перспективна војна имовина и да су морали припасти Републици Српској.

Члан Главног одбора СП-а Раденко Комљеновић рекао је да ова политичка партија има програм који је потребан грађанима Републике Српске и Бањалуке за унапређење укупних економских прилика.