latinica  ћирилица
26/08/2016 |  13:49 ⇒ 14:55 | Аутор: СРНА

Глигоревић: Ако Мићић не потпише, произвођачи пшенице остаће без премија

Произвођачи пшенице у Семберији остаће без премија за ову пољопривредну културу уколико градоначелник Бијељине Мићо Мићић не потпише Нацрт ребаланса буџета којим би било обезбијеђено 600.000 КМ за ову намјену, рекао је директор Аграрног фонда града Бијељина Славиша Глигоревић.
Бијељина - Славиша Глигоревић - Фото: СРНА
Бијељина - Славиша ГлигоревићФото: СРНА

"Средином јуна градоначелник је обећао премију за пшеницу у износу од два фенинга по килограму, а представници скупштинске већине чак три фенинга. Ми смо пронашли начин да 600.000 КМ буде исплаћено на основу премија, али ништа не можемо да учинимо јер Мићић намјерно зауставља процедуру ребаланса буџета", рекао је Глигоревић на данашњој конференцији за новинаре у Аграрном фонду.

Он је нагласио да претходна скупштинска већина, на челу са градоначелником Бијељине, приликом усвајања буџета за ову годину уопште није планирала премију за пшеницу, што је недопустиво за пољопривредни крај какав је Семберија.

"Мићић на овај начин не кажњава своје политичке противнике, већ кажњава пољопривреднике. Уколико потпише ребаланс буџета, средства би у наредних мјесец, до мјесец и по дана, могла да буду уплаћена произвођачима, што би представљало и подстицај пољопривредницима за јесењу сјетву", додао је Глигоревић.

Он је истакао да половина становника Семберије, директно или индиректно, живи од пољопривреде.