latinica  ћирилица
26/08/2016 |  13:34 | Аутор: СРНА

Звиздић поздравио одлуку Суда БиХ о књижењу имовине

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић поздравља одлуку Апелационог вијећа Суда БиХ по пресуди Суда БиХ о књижењу војног објекта Стационарно-комуникацијско чвориште "Велики Жеп" у општини Хан Пијесак на име својине БиХ, јер сматра да ће то, како каже, допринијети убрзаном процесу за активирање Акционог плана за чланство у НАТО.
Денис Звиздић   (Фото:faktor.ba) -
Денис Звиздић (Фото:faktor.ba)

Након усвајања Споразума о стабилизацији и придруживању и Одлуке о систему координације процеса европских интеграција у БиХ, одлука Апелационог вијећа Суда БиХ представља додатни подстицај Савјету министара БиХ и свим институцијама БиХ за даљи рад на ЕУ и НАТО интеграцијама које представљају синониме за мир, стабилност и економски развој БиХ, саопштено је данас из Савјета министара БиХ.

У саопштењу се наводи да су у протеклом периоду 23 локације перспективне војне имовине укњижене на БиХ, да се у Републици Српској налази шест таквих локација и да је, како се наводи, "војни објекат у Хан Пијеску први објекат који ће бити укњижен на БиХ и који ће уједно отворити врата БиХ ка чланству у НАТО".

Из Савјета министара БиХ тврде да се процес књижења базира на, како кажу, правним и техничким аргументима и да је заснован на законским рјешењима.

У саопштењу се наводи да су за процес књижења из Министарства одбране БиХ припремљене 63 војне локације које се налазе на територији БиХ, а Министарство одбране БиХ ће у сарадњи с надлежним институцијама предузети потребне мјере ради имплементације ове пресуде.