latinica  ћирилица
26/08/2016 |  10:43 ⇒ 11:14 | Аутор: ТАНЈУГ

Китаровић: Разговараћу са Вучићем

Хрватска предсједница Колинда Грабар-Китаровић је поздравила позив хрватских ветерана на смиривање напетости са Србијом и рекла да се још није чула са премијером Србије Александром Вучићем, али да ће с њим разговарати када буде имала прилику, преноси Хина.

Хрватски ратни ветерани су прије два дана од предсједнице тражили да им се уговори сусрет са Вучићем.

Хрватски ветерани инсистирају на дијалогу са српским премијером, сматрајући да је то једини сигуран начин да се дође до конкретих резултата, апелују на смиривање тензија у односима са Србијом, а хрватске политичаре позивају да се не служе хушкачким језиком, речено је тада на конференцији за новинаре, након разговора са шефом СДП-а и кандидатом за премијера на ванредним парламентарним изборима Зораном Милановићем.

Вучић није јуче учествовао на предсједничком округлом столу Дубровник форума, јер Србија није чланица Иницијативе три мора, али има перспективе за њено учествовање у идућим пројектима, рекла је Китаровићева у Дубровнику.

Српски премијер није позван јер Србија није чланица 12 земаља чланица Европске уније на подручју Јадран-Балтик-Црно море (БАБС), казала је она на конференцији за новинаре којом је завршен предсједнички ниво сусрета дводневног Дубровник форума, а данас се наставља рад на нивоу ресорних министарстава.

Такође је казала да је свјесна да је током предизборног периода појачана реторика и подржала је иницијативу хрватских ветерана да се напетости смире.