latinica  ћирилица
26/08/2016 |  08:56 | Аутор: vecernjenovosti

Федерер хвали Мареја, али више вјерује у Ђоковића

Некада најбољи тенисер свијета Роџер Федерер не крије да је импресиониран издањима Ендија Марија, али Новака Ђоковића види као главног фаворита на предстојећем Ју-Ес опену.

- Нисам промијенио мишљење да је Новак фаворит. Имао је неколико тешких пораза, на Вимблдону и на Олимпијским играма, али је освојио Торонто. Има сјајан учинак против Мареја и феноменалан је на тврдој подлози, што можете видјети када су услови за игру овакви, као и на Аустралијан опену - каже Швајцарац.

На Централном терену је постављен покретни кров што ће, Федерер сматра, бити додатна помоћ за српског тенисера.

- Мислим да ће му и нови кров помоћи, јер ће бити слично као у Аустралији. Мареј је одличан играч на вјетру, али и Новак је. Импресиониран сам шта је Енди све урадио током љета. Надам се да ће наставити тако. Мислим да ће бити веома узбудљиво на Ју-Ес опену и вјероватно сјајна трка између њих двојице до краја сезоне - очекује неизвјесност Федерер, који ће тек почетком 2017. опет на терен.

Матс Виландер, који баш воли да се размеће прогнозама, сматра да је Енди Мареј први фаворит за Ју-Ес опен.

- Долази са много самопоуздања послије друге олимпијске титуле, у Синсинатију је приказао добру форму, мада не треба да заборавимо Ђоковића, који је први тенисер свијета - рекао је Виландер, који сматра да Рафаел Надал не може до круне у Њујорку.

- Турнир долази прерано за Надала, који је одиграо неколико добрих мечева у Рију, али је играо превише. Можда изненаде Раонић, Нишикори или Чилић - додаје Виландер.

Без озбира на набројана потенцијална изненађења, некадашњи врхунски тенисер, а посљедњих година коментатор Јуроспорта, сматра да ускоро неће доћи до промјене "власти" у тенису.

- Не видим ко би у наредне двије године могао да доминира осим Надала, Федерера, Ђоковића и Мареја. Енди и Новак предводе будућност тениса, остали су иза. Има добрих младих, али нису њихов ниво.