latinica  ћирилица
26/08/2016 |  07:51 ⇒ 07:57 | Аутор: СРНА

Забрана превоза експлозивних материја због вјежбе

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач донио је наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају на дионици регионалног пута Бијељина-Зворник од данас до недјеље, 28. августа, због антитерористичке вјежбе "Дрина 2016".
Полиција - контрола саобраћаја - Фото: СРНА
Полиција - контрола саобраћајаФото: СРНА

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске саопштено је да за те дане неће бити издавана одобрења за превоз експлозивних материја на овом путном правцу.

Због здружене антитерористичке вјежбе у недјељу, 28. августа, од 10.00 до 13.00 часова биће извршене привремене обуставе саобраћаја на дионицама магистралних путева Шепак-Каракај три и Главичице-Шепак.

Због припрема и одржавања здружене показне вјежбе данас и за викенд привремено ће бити обустављен саобраћај на граничном прелазу Шепак-Трбушница, на страни Србије.

Из Граничне полиције БиХ апелују да грађани не користе овај гранични прелаз данас и сутра од 10.00 до 11.00 и од 18.00 до 19.00 часоова, те у недјељу, 28. августа, од 8.00 до 12.30 часова.

Алтернативни гранични прелази су Каракај-Мали Зворник, Павловића мост-Бађановци и Рача-Сремска Рача.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске и Министарство унутрашњих послова Србије реализоваће у недјељу у Лозници, на граничном прелазу Шепак, здружену антитерористичку вјежбу "Дрина 2016".

Из Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бијељина саопштено је да ће у оквиру здружене антитерористичке вјежбе "Дрина 2016" на граничном прелазу Шепак-Лозница од данас до недјеље, 28. августа, бити кориштена маневарска муниција и пиротехничка средства, те да грађани не треба да буду узнемирени или да осјећају страх и несигурност.

Због припрема и реализације вјежбе, од данас до недјеље водостај ријеке Дрине биће подигнут за један метар.

"Упозоравамо грађане, купаче, рибаре, излетнике и остале да у овом периоду буду опрезнији", саопштено је из бијељинског ЦЈБ.