latinica  ћирилица
26/08/2016 |  07:18 ⇒ 19:46 | Аутор: РТРС

Чубриловић и Цвијановићева о динамици рада НСРС (ФОТО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас са предсједницом Владе Српске Жељком Цвијановић о динамици рада у току јесењег засједања и припремама за одржавање сљедеће редовне сједнице НСРС.
Састанак Недељка Чубриловића и Жељке Цвијановић у НСРС - Фото: РТРС
Састанак Недељка Чубриловића и Жељке Цвијановић у НСРСФото: РТРС

Констатовано је да је Влада Српске припремила и доставила материјал за заказивање 14. сједнице Народне скупштине чије одржавање се очекује почетком октобра 2016. године, а сједница Колегијума биће одржана у току септембра.

Закључено је да је Народна скупштина, као најефикаснији парламент у Босни и Херцеговини, у прва два квартала ове године усвојила 46 закона, што износи нешто мање од 50 одсто у односу на годишњи план.

Чланови Предсједништва Народне скупштине и представници Владе усагласили су динамику рада јесењег засједања тако да, до краја године, Програм рада буде у потпуности реализован.

Састанку су присуствали и потпредсједници Скупштине Жељка Стојичић, Ненад Стевандић и Сенад Братић, те потпредсједница Владе Сребренка Голић.

Састанак Недељка Чубриловића и Жељке Цвијановић у НСРС

Чубриловић је рекао да је најреалније вријеме одржавања сљедеће сједнице Народне скупштине друга седмица у октобру.

- То је најреалније, јер у овој предизборној кампањи тешко би било организовати сједнице због обавеза посланика у предизборној кампањи. Такође, међу посланицима има и оних који су кандидати за начелнике/градоначелнике - рекао је Чубриловић након састанка.