latinica  ћирилица
25/08/2016 |  16:37 | Аутор: ТАНЈУГ

Асанж: Објелоданићу документа о Хилари Клинтон

Оснивач Викиликса Џулијан Асанж, упозорио је данас да ће у својој "кампањи откривања тајни" објелоданити нова документа која се тичу демократског кадндидата за предсједника САД-а Хилари Клинтон, а која могу бити "од кључног утицаја" на резултате избора.

 У обраћању ФОX телевизији, Асанж, који живи у амбасади Еквадора у Лондону од 2012. године, изјавио је да је Викиликс истражио хиљаде страница материјала.

"Мноштво докумената из различитих институција, која су повезана са изборном кампањом, дају сасвим неочекиване углове, који су веома интересантни, а неки чак и врло забавни", рекао је Асанж.

Он је потврдио да ће документа "сигурно бити објелодањена прије избора заказаних за 8. новембар", преноси АП. На питање, у којој мјери ће објелодањивање докумената утицати на резултате избора, Асанж је реако да ће сигурно имати велики значај али "да то зависи колико ће бити заступљено у медијима".

Пред одржавање Демократске националне конвенције, прошлог мјесеца, Викиликс је објавио скоро 20.000 мејлова које су прикупили хакери, очигледно упадом на адресе и сервере лидера демократа.