latinica  ћирилица
25/08/2016 |  15:34 ⇒ 16:03 | Аутор: СРНА

Шамац: Скромни новчани поклони дјеци са КиМ

Руководство општине Шамац данас је у згради Општинске управе уручило скромне новчане поклоне за 53 ученика са Косова и Метохије из мјеста Липљан, који су у седмодневном боравку у Шамцу.
Шамац: Пријем за дјецу са КиМ - Фото: СРНА
Шамац: Пријем за дјецу са КиМФото: СРНА

Замјеник начелника општине Шамац Милан Николић истакао је да је прије двије и по године био у делегацији Републике Српске на Косову и Метохији и видио живот српских породица у јужном дијелу Косова.

"Желим да се пријатно осјећају и осјете слободу у Српској", каже Николић додајући да ће се ова дружења наставити.

Наставници дјеце са Косова уручили су захвалнице за гостопримство свим породицама које су примиле ученике на седмодневни боравак.

Предсједник Општинског одбора за сарадњу са Србима са Косова из Шамца Лазар Благојевић подсјетио је да су јуче били на пријему у Бањалуци код предсједника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић.

Милан Симић из Горње Гуштерице у општини Липљан код Грачанице захвалио се породицама које су угостиле ученике и истакао задовољство дружењем које желе да буде настављено.

"Овде су сви много слободнији, а ми смо тамо мало изоловани због Албанаца", каже Симић.

Пројекат "Спојимо дјецу са Космета и из Републике Српске", који организује Одбор за помоћ Србима са Косова и Метохије, траје пет година, а општина Шамац је у ову акцију укључена већ три године.

У Републику Српску је стигло око 500 ученика са Косова и Метохије, који ће до суботе, 27. августа, боравити у 10 градова и општина.