latinica  ћирилица
25/08/2016 |  14:21 ⇒ 14:34 | Аутор: СРНА

Касиповић: Влада ће поново иницирати разговоре

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић изјавио је данас у Бањалуци да је реалан проблем то што се, нажалост, није успјело доћи до усаглашеног текста општег колективног уговора у Српској и најавио да ће Влада поново иницирати разговоре са социјалним партнерима с циљем проналаска најбољих рјешења.
Антон Касиповић - Фото: РТРС
Антон КасиповићФото: РТРС

- То уједно представља реалну озбиљну обавезу и посао за наредни период. Влада Републике Српске ће поново иницирати разговоре и неће штедити вријеме, енергију и стрпљење да са нашим социјалним партнерима тражимо најбоља рјешења - нагласио је Касиповић, који је присуствовао данас сједници Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске.

Он је рекао новинарима да је закључивањем појединих гранских колективних уговора завршен само један дио посла, истичући да остаје огроман важан посао у реалном сектору у оквиру јавних предузећа да се дође до договора за рад и заштиту права запослених.

- Увјерен сам да ћемо имати довољно озбиљности и одговорности у оквиру сва три социјална партнера да врло брзо сједнемо за сто и наставимо разговоре. Влада Српске неће чекати позиве, већ ће иницирати разговоре - поручио је Касиповић.