latinica  ћирилица
25/08/2016 |  13:20 | Аутор: СРНА

Предсједник Српске донирао новац за слијепу и слабовиду дјецу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик уплатиће 6.000 КМ помоћи за шесторо дјеце - чланова Међуопштинског савеза слијепих и слабовидих лица Требиње-Љубиње, потврђено је у кабинету предсједника Републике.
Палата Републике Српске - Фото: РТРС
Палата Републике СрпскеФото: РТРС

Секретар Савеза Чедомил Муцовић каже да су га контактирали надлежни из кабинета предсједника Српске и обавијестили да ће донирати одређена средства за свих шесторо школараца са подручја Требиња и Љубиња, којима је због тешког материјалног стања потребна помоћ у набавци одјеће, обуће и специјалног школског прибора и уџбеника за наредну школску годину.

Он је изразио велику захвалност предсједнику Додику што је имао слуха за ову популацију.

"Пријатно смо сви изненађени овим гестом, али и укупним одзивом акцији", рекао је Муцовић и додао да ће средства бити директно уплаћена на рачун родитеља дјеце и омладине до 25 година која пролази одређену едукацију.

Муцовић је захвалио свим појединцима, удружењима и колективима који желе да помогну и који су подржали акцију.

Акција ће трајати до 25. септембра, а средства се могу уплатити на жиро рачун код НЛБ банке ад Бањалука број: 562-008-00002160-25, уз сврху дознаке "Помоћ слијепој и слабовидој дјеци" и у кафе-посластичарници Савеза слијепих у Требињу, гдје ће донатори добити одговарајућу признаницу о донираним средствима.