latinica  ћирилица
25/08/2016 |  13:05 ⇒ 14:19 | Аутор: СРНА

Источна алтернатива- Кампања подршке одржавању референдума

Удружење грађана Источна алтернатива Републике Српске данас креће у озбиљну кампању пружања подршке одржавању најављеног референдума о Дану Републике, што је основно демократско право сваког народа па и српског у БиХ, рекао је предсједник овог удружења Војин Павловић.
Удружење грађана "Источна алтернатива" - Фото: СРНА
Удружење грађана "Источна алтернатива"Фото: СРНА

Павловић је изразио очекивање да ово неће бити и посљедњи референдум у Српској, него први у низу изјашњавање српског народа и других грађана о многим наметнутим законима и одлукама у БиХ које се косе са дефинисаним овлаштењима ентитета Дејтонским споразумом и које треба поништити и прогласити неважећим.

Он је на конференцији за новинаре рекао да се референдумом жели ојачати позиција Републике Српске.

- Желимо да пошаљемо јасну поруку међународној заједници и муслиманском, односно бошњачким политичким лидерима да је Република Српска за српски народ држава за коју се вриједи борити свим демократским, правним и другим средствима који омогућавају њен опстанак јер је то једина гаранција за слободу српског народа у БиХ - истакао је Павловић.

На конференцији за новинаре најављено да идуће седмице Источна алтернатива креће у кампању лијепљењем плаката, а затим и другим начинима подршке одржавању и референдума и указивању на његов значај за будућност српског народа на просторима западно од Дрине.

- Кампању лијепљења плаката и подршке референдуму, односно 9. јануару - Дану Републике Српске и њеним институцијама почињемо из Сребренице и Брчког гдје су Срби најугроженији и гдје им се ускраћују многа права - рекао је Павловић.

Он је поручио бошњачком члану Предсједништва БиХ Бакиру Изетбеговићу да је за српски народ Република Српска изнад свега, у њој има мјеста за све добронамјерне, "а они који је не воле нека држе руке даље од српског народа јер који овај народ не воле не морају са њим да живе у истој држави".