latinica  ћирилица
25/08/2016 |  12:46 ⇒ 13:12 | Аутор: РТРС

Милошевић: Чека нас пуно посла

Нови тренер ФК Радник из Бијељине је Небојша Милошевић који је наслиједио Славка Петровића.
Небојша Милошевић - Фото: РТРС
Небојша МилошевићФото: РТРС

Петровић је прије два дана отишао на клупу сарајавеског Жељезничара. Милошевић је, између осталих клубова, тренирао Рад, Борчу, Земун, био помоћни тренер, а у овој сезони водио је кинески Чангчун. 

- Познавајући каријеру и озбиљност предсједника Радника Младена Крстајића брзо смо се договорили око мог ангажмана у Бијељини - истакао је Небојша Милошевић у првом обраћању новинарима, додавши да ће покушати наставити тамо гдје је стао Славко Петровић.

- Поред седмог мјеста у првенству, освојен је Куп БиХ и изборен излазак у Европу. То је фасцинантан резултат. Пробаћемо и ове године да наставимо у том правцу, али то неће бити лако. Изузетна ствар је да је претходни шеф стручног штаба са својим сарадницима у претходна два кола освојио шест бодова. Радник је са осам бодова у средини табеле, чека нас пуно посла - рекао је Милошевић.

Предсједник Радника, Младен Крстајић истакао је да је био свјестан чињенице да би Петровић напустио бијељински клуб прије или касније и да је Небојша Милошевић одавно био једини кандидат за клупу Радника послије Петровића.

- Драго ми је због господина Петровића да је исказана жеља од Жељезничара и од других клубова да га ангажују. Једини проблем је што се није јавио мени и члановима Управног одбора да каже да је добио понуду и да одлази. То је једини разлог који је мене потресао, све остало је у реду, нема никакве љутње ни сујете, можда се Петровић једног дана и врати у Радник - рекао је Крстајић.

Милошевић је био тренер младе репрезентације Србије на Европском првенству 2015 године, помоћни тренер у кинеском прволигашу Јатаију, помоћник Роберту Просинечком и Славиши Стојановићу у Црвеној звезди и шеф стручног штаба Рада, Борче, Земуна и других клубова. Први његов велики испит у Бијељини је већ у суботу, Радник дочекује Сарајево.