latinica  ћирилица
25/08/2016 |  11:31 ⇒ 12:55 | Аутор: РТРС

Представници родољубивих покрета и удружења подржали референдум (ВИДЕО)

Представници Сабора родољубивих покрета и удружења дали су пуну подршку властима Српске за одржавање референдума о Дану Републике Српске.
Представници родољубивих покрета и удружења - Фото: РТРС
Представници родољубивих покрета и удружењаФото: РТРС

Осудили су супервизора за Брчко дистрикт, који није дао сагласност за одржавање референдума и позвали представнике власти да учине све што је у њиховој моћи да се референдум одржи и у Брчком.

Затражили су и одговорност високог представника Валентина Инцка који својим ставом, како кажу, не спречава рушење Републике Српске, већ индиректно упућује и пријетње. 

- Веома смо критични према ставу високог представника зато што не спречава хистерију, која сваки дан долази из политичких кругова из Сарајева, посебно од Бакира Изетбеговића и његових сљедбеника - рекао је Здравко Мочевић, предсједник Удружења "Српско-руски мост".

Предраг Лозо из Удружења историчара "др Милан Васић" је нагласио да не смијемо дозволити да "поједини моћници оспоре и забране референдум".

- Позивамо народ Републике Српске да изађе на референдум, стављајући на знање да не признајемо примјену силе, политичке и друге притиске и да нећемо попуштати када је у питању интерес српског народа у Републици Српској - рекао је Лозо.