latinica  ћирилица
25/08/2016 |  09:44 ⇒ 09:51 | Аутор: Блиц

Торнадо погодио Индијану

Неколико торнада протутњало је кроз централни дио америчке савезне државе Индијане, при чему је тешко оштећен већи број кућа и на хиљаде људи су остале без електричне енергије, али срећом није било теже повријеђених, јављају данас амерички медији.
Торнадо у Индијани - Фото: Screenshot/YouTube
Торнадо у ИндијаниФото: Screenshot/YouTube

Лакше повреде је у јучерашњем невремену задобило 12 људи, међу којима и једна петомјесечна беба, а релативно мали број повријеђених је посљедица тога што су грађани озбиљно схватили упозорење од торнада и на вријеме се склонили на сигурно, изјавио је портпарол локалне полиције Дејвид Берстен.

 

Градоначелник Кокома Грег Гуднајт је на конференцији за штампу рекао да је у том граду "забиљежена значајна материјална штета".

Национална метеоролошка служба је саопштила да је Кокомо, град око 60 километара сјеверно од Индијанаполиса, према прелиминарним подацима, погодио торнадо са максималном брзином ветра од 265 километара на сат.

- Била је то потпуна лудница - изјавио је радник на одржавању стамбеног комплекса Парк Плејс у Кокому Мичел Карлсон, који је навео да се комплекс састоји од 16 зграда, а да "вјероватно њих осам више нема кров".

Карлсон је истакао да срећом нико није повријеђен, али је 20 до 30 аутомобила оштећено у паду грана и клима-уређаја.